Onze producten

Glas

Kaderglas dient eigenlijk enkel ter bescherming van het werk en om te vermijden dat het onderwerp en de passe-partout vuil worden. Vroeger gebruikte men hiervoor standaard kaderglas, maar dit reflecteert en geeft een lichtgroene verkleuring op witte onderwerpen. Daarna werd er soms mat glas gebruikt om de reflectie tegen te gaan, maar hierdoor is het onderwerp niet zo goed zichtbaar en vervagen de kleuren.

Al deze nadelen van standaard kaderglas worden opgevangen door X-high glas. Dit revolutionaire glas heeft een zeer fijn mat oppervlak waardoor er geen reflectie is. Het glas wordt gemaakt op basis van nano-prisma techniek, waardoor het licht doorheen het glas geleid wordt. Daardoor geraakt meer licht tot bij het werk, wat de intensiteit van de kleuren verhoogt. Het glas is ook vervaardigd op basis van “low iron” basisglas. Door dit laag ijzergehalte, is er ook geen groene verkleuring van witte oppervlakken.

Ontspiegeld glas wordt gemaakt door het tweezijdig aanbrengen van een coating op gewoon glas. Deze coating buigt de reflectie af, waardoor de indruk wordt gewekt dat er geen glas in het kader aanwezig is. Het glas is ook volledig transparant en heeft dus geen vervaging van het onderwerp. Dit glas is ook ideaal bij het inlijsten van voorwerpen, omdat er dan een nog grotere afstand is tussen het glas en het onderwerp. Frame Factory inlijsters bieden verschillende merken aan van ontspiegeld glas.

X-High glas - geen reflectie en een zeer scherp beeld ontspiegeld glas vermijdt reflectie, behoudt de kleuren en is volledig transparant UV-werend glas beschermt uw kunstwerken en vermindert verkleuring

UV-werend glas beschermt het onderwerp tegen de schadelijke invloeden van UV-stralen. Deze UV-stralen zijn aanwezig in elke vorm van licht: daglicht, TL-lampen, halogeenlicht,... Deze schadelijke stralen zorgen mee voor de verkleuring van het onderwerp, maar ook voor de degradatie ervan. Zo wordt krantenpapier na lange blootstelling aan licht geel, maar ook broos. In ons gamma UV-werend glas vindt u zowel gewoon, mat, als ontspiegeld glas.

Plexiglas biedt ook bescherming tegen UV-stralen en is bovendien veel lichter dan gewoon glas. Daarom is het ideaal voor grote kaders. Het is beter bestand tegen breken, waardoor dit soort glas vaak gebruikt wordt voor kaders die gebruikt worden voor reizende tentoonstellingen, openbare plaatsen, kinderkamers, enzovoort. Het enige nadeel van dit glas is dat het krasgevoeliger is dan andere glassoorten.

Ophangsystemen

The Frame Factory biedt verschillende soorten ophangsystemen aan. Deze systemen zijn zeer eenvoudig te plaatsen en zijn toepasbaar in woningen, burelen, openbare gebouwen, enz.

Binnen ons gamma hebben we zeer prijsgunstige systemen, met als doel kaders gemakkelijk van plaats te verwisselen, zonder storende gaten in de muren na te laten. De “STAS minirail” is hierbij de fijnste ophangrail op de markt (slechts 16 mm hoog) - een ideale oplossing voor minimalistische interieurs. Indien u de rail volledig wenst te integreren, kan u de witte profielen ook zelf overschilderen in de kleur van uw muren. Gebruik hiervoor eerst een primer en daarna de gewenste verf.

Het ophangsysteem kan ook uitgebreid worden - bijvoorbeeld met magneetjes die uw foto's vasthouden op de fijne staalkabel of met de “STAS picture hits”, dit zijn clips die van uw postkaarten, wenskaarten of foto's een echte fotomuur maken.

STAS Minirail - de allerfijnste ophangrail ophangsystemen zijn bruikbaar in elk interieur ophangsystemen met ingebouwde verlichting ophangsystemen voor kantoren, vergaderruimtes, openbare gebouwen, etc...

Daarnaast hebben wij ook speciale ophangsystemen met verlichting. Deze profielen van amper 28 mm hoog worden op één plaats met een transvolt verbonden en bezorgen u de mogelijkheid om de gehele muur van verlichting te voorzien. De lichtarmaturen zijn zeer esthetisch en werken zowel met halogeen of energiezuinige LED-lampjes.

In het Wall Entertainment gamma gaan de ophangsystemen nog een stap verder. Deze systemen bieden u de mogelijkheid om de nieuwste digitale media op te hangen aan hetzelfde ophangsysteem, waarbij de 12V aansluiting achter het digitaal fotokader of flatscreen TV verborgen blijft.

Kortom, met de “FrameFactory”-ophangsytemen vindt u voor elke toepassing een geschikte oplossing.

Wall Entertainment - ophangsystemen voor 12V toepassingen

The Frame Factory

The Frame Factory maakt hoogwaardige en kwalitatieve kaders voor ieders budget. We hebben honderden modellen in alle mogelijke kleuren en houtsoorten. We hebben zelfs ecologisch vervaardigde omlijstingen. Kortom, iedereen vindt zijn ding bij The Frame Factory!

Voor elke foto of elk object kunnen wij een mooi, en vooral origineel kader op maat maken, en dat hoeft helemaal niet duur te zijn.

Bij The Frame Factory gaan esthetiek en vakmanschap hand in hand om uw herinneringen tot echte kunstwerkjes te verheffen.

Onze inlijsters vormen samen een uitgebreid netwerk verspreid over België en Luxemburg. Bij onze inlijsters kunt u terecht voor een persoonlijke en professionele service. Onze inlijsters maken voor u een kader op maat en lijsten uw foto's, kunstwerken, souvenirs, ... met de grootste zorg in.

Zoek en vind de inlijster het dichtst bij u in de buurt via onze postcodezoeker en ontdek het plezier van inlijsten!